FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Brasilia on poliittinen todiste siitä, että ilmastohysteria on huijausta

Väitetään, että ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurimpia huolen aiheita tällä hetkellä. Se on aihe joka nousee gallup-tulosten kärkisijoille, kun ihmisiltä kysytään mistä tulevaisuuden uhkakuvista he ovat huolestuneita. Kansan mielipiteiden aallonharjalla surffaava poliittinen eliitti jakaa huolenaiheen vilpittömällä sydämellä.

Lopettakaa lihansyönnistä paasaaminen, sillä ei ole mitään merkitystä

Juha Karjalainen kirjoitti kiinnostavan ehdotuksen, miten vankiloiden ruokatarjonta kannattaisi muuttaa kasvispohjaiseksi, tarjoten näin erinomaisen alustan lisätä kasvissyöntiä.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa kannattaa käyttää markkinatalouden keinoja

Vapaa markkinatalous on puhtaan energiantuotannon ohella paras tapa torjua ilmastonmuutosta. Sen sijaan että politiikot yrittävät pähkäillä puolestamme mitkä asiat arjessamme ovat tärkeitä, ja missä voimme tehdä muutoksia, on paljon järkevämpää tuoda valinnoista syntyvät päästöjen kustannukset tuotteiden hintoihin ja antaa meidän itse valita. Yksikään politiikko ei voi tietää mitkä asiat ovat juuri meidän elämässä ovat tärkeitä, mutta jokainen on oman elämänsä asiantuntija.

Monilapsiset perheet eivät saa riittävästi kiitosta

Monilapsiset perheiden vanhemmat ovat monesti väärin ymmärrettyjä sankareita. On väärin, että erityisesti monilapsisten perheiden äitien valintaa varjostetaan usein kysymällä uskonnollisesta taustasta tai matalasta koulutuksesta olettaen niistä löytyvän syyt lasten hankintaan. Naisten työmarkkina-asemaa tarkastellessa monilapsisten perheiden äitejä osoitellaan helposti sormella aliarvioiden heidän elämänvalintojaan. Monilapsisia perheitä kuvaillaan jopa ilmastovihamielisiksi, kannustetaan lapsettomuuteen tai neuvotaan tavoittelemaan pienempiä perhekokoja (HS 18.8).

Ilmastokeskustelu on menossa kohti fasismia

Helsingin Sanomat (HS) kirjoitti viime sunnuntaina ruotsalaisen Lundin yliopiston tutkimuksesta, jossa oli listattu tehokkaita ilmastotekoja. Ruotsin oppineiden mukaan kasvissyönti, vihreä sähkö, lentämisen välttäminen ja ilman autoa eläminen ovat kuuluvat tämän lista kärkipäähän. Kaikkein tehokkain keino olisi kuitenkin se, että jätetään yksi lapsi tekemättä.

Kasvisruoka Suomen vankiloihin

Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa yksilön eri ilmastotekojen vaikutuksia luetteloidaan* ajoittain. Lihansyönnin (ja muun eläinperäisen ruoan) välttäminen tai toisin sanoen kasvissyönti nousee niin luetteloissa kuin julkisessa keskustelussa tärkeimpien keinovalikoimien joukkoon. Mm.

Aurinko selittää merenpinnan vaihtelua IPCC:n harmiksi

 Tänään näyttää olevan hyvä ilmastonmuutospäivä US:n kirjoitusten määrän perusteella. Nämä US:n kirjoitukset asiasta ovat pääsääntöisesti skeptikkojen tekemiä, jotka kyseenalaistavat ns. virallista konsensus-totuutta ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Hyvä niin, koska valtamedia ei anna tilaa muille tuloksille ja käsityksille.

Suomalaisen on helppoa torjua ilmastonmuutosta

Seurasin eilen hämmästyneenä, kun eräs vihreän puolueen aktiivi kehuskeli twitterissä retkimuonansa ilmastoystävällisyydellä. Ilmastoystävälliseksi väitetty sekoitus sisälsi muun muassa soijasuikaleita, riisiä sekä kookosmaitoa. On vaikea käsittää, kuinka rajallinen näiden ilmastosankareiksi itsensä julistavien ymmärrys tuntuu olevan.

Australian suuri valliriutta kuolee – ei sittenkään

 Ilmastonmuutosuutisia lukevat ihmiset eivät ole voineet välttyä uutisilta, joissa kerrotaan Australian suuren valliriutan olevan kuolemassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Valliriutta on kokonaisuus, jossa on runsas kala- ja muu eläinkirjo. Oleellinen osa on tietenkin korallit, jotka eivät kestä liian korkeita meriveden lämpötiloja. Varsinkin El Nino-jakson aikana lämpötila nousee oleellisesti ja se aiheuttaa korallien vaalenemista. Tämä johtuu siitä, että korallit elävät symbioosissa levien kanssa, jotka siis vaalenevat.

MTV: Gretan purjehdusreissu vaatii viisi mannertenvälistä lentoa

Onko Maikkarin toimittajalla jotain hampaankolossa Gretaa vastaan vai mistä moinen hampaankiristys? En uskonut että valtamediaan kuuluva MTV vajoaisi näin alas mustamaalatakseen Gretan ilmaston vastaista kamppanjaa ja lentolakkoa pelkkien kohujen ja myyntivoittojen toivossa. Oli reissu sitten ilmastoystävällinen tai ei, niin sen tarkoitusperä on jalo ja kehottaa ihmisiä vähentämään lentoja. Ja nimenomaan vähentämään, ei lopettamaan kokonaan. Gretalle kuitenkin onnea, menestystä ja kovaa rohkeutta, sitä tulet tarvitsemaan. Elokuinen Pohjois-Atlantti on aina myrskyisä ja aallokko kova.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä