Isokallio höpsii Nokian Symbian-ohjelmoijista

Hyvät Symbian-ohjelmoijat ovat pakostakin autistisia friikkejä, mutta mitä Kalle Isokallio sanoikaan jälkiviisaissa: 

”Se joukko on ohjelmoijien aatelia. Ne, jotka ovat Symbianilla pystyneet tekemään ohjelmointia, ovat todella kovia jätkiä.” 

Ja heti perään Isokallio ehdottelee, että nuo ”älykkäät miehet” kannattaisi laittaa panemaan valtion ja kuntien atk:n kuntoon. 

Täydellistä höpöä. Tuoteohjelmointi ja atk ovat kaksi täysin eri asiaa ihan yleisesti ottaen ja myös projektiteknisesti. Ihan kuriositeettina tässä vanha kirja-arvosteluni vuodelta 1983:http://www.kolumbus.fi/lauri.grohn/yk/inet/vanhat/fox.html

Poimin siitä muutaman kohdan:

6. Ohjelmistotuotteet ja ohjelmistoprojektit ovat kaksi eri asiaa.

7. Kun pätevä ja kokenut ohjelmistoprojektimies pannaan tekemään ohjelmistotuotetta seuraa katastrofi ja kääntäen.

8. Ensimmäinen vaatimus suurelle ohjelmistoprojektille on, että ohjelmisto suunnitellaan helposti muutettavaksi.

9. Monet ohjelmistohankkeet kuolevat ns. ”ryömivään eleganssiin”, eli kehityspäällikkö sanoo yes liian monille vaatimulsille.

10. Monet uusista suunnittelutekniikoista ovat itse asiassa vain kuvausmenetelmiä.

11. Terminä käsite ohjelmien luotettavuus perustuu väärinkäsitykseen.

12. Emme pysty mittaamaan ohjelmistokehityksen tuottavuutta.

13. Pahimmat ohjelmistoalan johtamisvirheet ovat: Ei suunnitella, vaan kehitys kehittyy. Ei käytetä riippumatonta testausryhmää. Ei käytetä riippumatonta spesifiointiryhmää.

14. Menestyksen avain on SW kehityksen vetäjä.

15. SW päällikön tärkeimmät ominaisuudet: Henkinen kypsyys ja jämäkkyys. Toisena on yksityiskohtien hallinta ja kolmantena yleiset johtamistaidot. Myyväkkäitä päälliköitä on varottava.

16. Jokaisella suurella yrityksellä pitäisi olla toimitusjohtajan alainen SW johtaja.

17. Strukturoitu ohjelmointi puree vain pieniin projekteihin.

grohn
Sitoutumaton Turku

Synt. 45 Hki., isä puuseppä. Asunto Nauvo/Turku. Bryssel 97-04. 3 lasta, 4 lastenlasta. Vaimo kuoli 2006 syöpään kotona saattohoidossa. Koulut Keravalla, paras pääsykokeessa. Laulajapoika. Sai hymypojan. Kävi viulutunneilla, yhtyeen jäsen. Alaluokilla tanhuryhmässä. Suunnistaja. Lukiossa shakkikerho. Luontokerhon siht. toimitti yhden lehden. Tutkinto: teor. fysiikka. 1970 liftailin 4 viikkoa Euroopassa. Vanhaa valtaamassa. Kitaralla flamencoa. Työura: Posti, Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia(Softan laatupäällikkö), TEKES 84-97 (erikoistutkija, koordinaattori/Finprit ja Finsoft, konsultti, perusti 60 softayrityksen ryhmän SEPIIRI, EU-infon päällikkö), virallinen kielenkääntäjä englanti - suomi 1995. Media-pelissä. Perhe-Interrail. Yrittäjä Bryssel, EU-komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensi kotona tietokoneen 76. SKEPSIS siht. 91-92, pj. 93. TV :ssä 7 kertaa. Kehitti softan, joka muuttaa kuvat musiikiksi: www.synestesia.com/cd05/2005.html Lanseerasi termit sulautetut järjestelmät (embedded systems) ja ohjelmistotuotteen hallinta (software configuration management). Keksi termin TIETOISTETTU YHTEISKUNTA. INNOVAATIO on käsitteellisesti uusi menestyksellisesti lanseerattu tuote, prosessi tai palvelu. Alikersantti. Oli komppanianmestari suunnistuksessa ja ammunnoissa. 5 kertaa islannissa. Käynyt: Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Tokio, Peking, Shanghai, Singapore ...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu