FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Kysymyksiä Timo Soinille

  • Kysymyksiä Timo Soinille

Timo Soini ilmoitti blogissaan, ettei usko ihmisen osuuteen ilmastonmuutoksessa, vaikka se on kovaa tieteellistä faktaa. Soini: "Ilmastonmuutos on nykyajan megatarina. Ihmisen osuus ja voima tähän ilmiöön on todentamatta." 

Timo Soinille ja Perussuomalaisille voi esittää kysymykset: 

1. Millä ehdoilla hän ylipäätänsä uskoo tieteellisen faktaan?

2. Miksi hän uskoo nettien pamfletteihin enemmän kuin tiedeyhteisöön?

3. Jos esitetyt ratkaisut ilmastomuutonsen hillisemiseksi eivät miellytä, onko järkevää kieltää koko asia? Tämäkö olisi Soinin politiikka myös mahdollisessa hallitusvastuussa?

4. Mikä olisi hänen selityksensä esimerkiksi viereiselle kuvalle, jos ihmisellä ei ole siihen vaikutusta?

Timo Soinin älykkyys ei ilmeisesti riitä erottamaan tieteellisiä faktoja siitä, mitä ilmastonmuutokselle pitäisi tehdä. Faktat ovat yksikäsitteisiä, vaihtoehtoja muutoksen hillitsemiseen on monia ja toivon mukaan löydetään vielä parempiakin.

Soini on yksi niistä, jotka mielipiteillään SABOTOIVAT ratkaisujen kehittämistä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän johanneshirvaskoski kuva
Johannes Hirvaskoski

Muutama täydentävä huomautus; mikä lienee Soinin huitaisu näihin...

1. Hiilidioksidin ilmastoa lämmittävä vaikutus on empiirinen tosiasia. Ilmiö ymmärretään tarkasti ja sen mekanismi voidaan milloin tahansa toistaa laboratoriossa.

2. Ihmisen toiminnan seurauksena ilmakehään pääsee valtavia määriä hiilidioksidia. Muitakin syitä ilmaston muutokselle on, mutta ne eivät poista tai lievennä tätä kausaalisesti osoitettua syy-seuraussuhdetta.

3. Se millaisen ilmaston - saati millaista säätä - lisääntyvä hiilidioksidi eri puolille planeettaa lopulta aiheuttaa on epävarmaa, koska ilmasto on systeeminä liian monimutkainen tarkasti ennustettavaksi. Tämä ei kuitenkaan merkitse etteikö riski olisi huomioon otettava. Päinvastoin, kun muutosprosessi on mittakaavaltaan planetaarinen, epävarmuus prosessin lopputuloksesta korostaa velvollisuutta toimia.

Aku Ankka

Ainoa syy vastustaa ilmastonmuutoksen olemassaoloa (=kieltää se poliittisin syin) on sen tähänatisen hoitamisen epäoikeudenmukaisuus. Esim. suomalaiset, maailman kiltit idiootit, ovat kasanenet niskaansa raskaita vastuita samalla kun muu maailma viittaa vastuulle kintaalla. Ei se voi näinkään mennä.

Erityisesti ihmetyttää vihreiden energiapolitiikka, jolla yritetään tappaa suomalaiset kylmiin mökkeihinsä, kun ei ole varaa lämmittää eikä varaa ajaa edes autolla.

Eikö ydinvoima ole ilmastonmuutoksen torjumiseksi paras vaihtoehto? Ja sähköautot? Eikö älyttömät risusavotat ja turpeen tonkimiset voisi jo lopettaa?

Aku Ankka

P.S. Tämä ei poista sitä, että Soini on populistinen typerys, jonka puolue ja mahdollinen vaalimenestys eivät tuo mitään muutosta Suomen kelvottomiin oloihin. :(

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Viisaat kertovat, että Suomi oli joskus muinoin jään peittossa. Samalla tavalla kuin puoli Pohjois-Amerikkaakin. Kertovat myös, että ihmisiä oli olemassa silloinkin. Oli niilla melkoiset nuotiot, kun niiden lämmöt sulattivat sellaisen määrään jäätä. Mistäs viisaat tiiätte, vaikka tää nykysulaminen on vain jatkoa silloin alkaneelle? Eli jääkausi jatkaa hiipumistaan. Tekevät ihmiset mitä tahansa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tutkijat tietävät, että globaali ilmasto oli lievästi jäähtymässä satojen vuosien ajan aina 1900-luvulle saakka, jolloin ihmisen tuottama hiilidioksidi alkoi lämmittää globaalia ilmastoa.

Marko Kervinen

Lauri, auttaisi enmmän jos Kiinassa esittelisit "ilmastofaktoja". Voisit myydä ohjelmiasi samalla. Bisnestä.

Voit soittaa Timo Soinille, numero on ihan julkinen. Ei tänne tarviste kysymyksiä laittaa.

Kerro kumminkin mitä Timo sanoi.

Matti Mäyränpää

Minusta ihmiset ovat osasyyllisiä, mutta historian pahimmat ilmastokatastrofit, niin olen lukenut, ovat tulivuorten purkauksia.

Toinen asia on "omaani": Runsaat 50v sitten opiskelin, että Suomen metsien kasvu oli noin 50 milj. m3/v ja nyt tilastot tietävät kokonaiskasvun olevan 100 milj. m3/v. Metsien kasvun nousu sitoo nyt "fotosynteesinsä" kautta vähintään tuplasti CO2, kuin joskus sotien jälkeen. - Tämä on mielestäni ihmisten ansiota!!!

Aktiiviset alallaan; Timo ja Lauri ovat "positiivisia ilmaston puolesta".

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tulivuorenten purkaukset hieman viilentävät ilmastoa tilapäisesti. Purkausten ilmoille päästämä hiilidioksidi on minimaalista ihmisten päänstöihin verrattuna.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ja koko tragedia on siinä, etteivät nuo "ihmisten päästöt" ole pelkästään kaasumaisia vaan myös nestemäisiä, kuten NPK-ravinteet, jotka vuodesta toiseen joutuvat vesistöön heikon ajattelun takia. Siksi onkin niin hienoa, että on olemassa suuria karjatiloja ja ravinnetaselaskentaohjelmia, jotka näyttävät, että homma voidaan tehdä toisin (käyttämällä hyväksi niitä ravinteita, jotka on olemassa tilalla sen sijaan, että ostetaan vuodesta toiseen helppoliukoisia rakeita ulkoa):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/33425-itame...

(P.S. Lauri,hoi! Joko viesti alkaa mennä perille?)

Reijo Tossavainen

Blogisti voisi vääntää niitä käppyröitään paljon pidemmältä ajanjaksolta, niin näyttäisi aika tavalla erilaiselta.

Jälleen tuli todistetuksi vanha sanonta: valhe, evävalhe, tilasto...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...eikö populisti Reijo osaa lukea hänkään noitakaan käppyröitä "paljon pidemmältä ajanjaksolta"??... - harva aboriginaali kuormitti luontoa tuhansia vuosia sitten mitenkään kuten käyrästä havaitaan tilanne selvästi:

v. 1850 - v. 1950 muutos < 0,2 ¤ - sitä ennen +/- 0 ¤ - mutta v. 1950 - v. 2010 jo > 0,6 ¤...

...Soini laskee näiden yksioikoisten populistien varaan pelkät näille mieleiset tietoyliolkaisuutensa esilletuoden - "maisterijätkänä" yrittää istua kahdella tuolilla yht'ikaa siinä koskaan onnistumatta: akateemisena yrittää vakuuttaa "tietävyytensä" ja toisaalta taas samalla esiintyy kuitenkin "talonpoikana" vakuuttaaksensa kuuluvansa silti "kyllä kansa tietää"- massasopuleihin - muka yksi "heistä"! ...

...vähän aikaahan nuot "kannatuskäppyrätkin" heitä lämmittävät kuin pissa sukassa nykypakkasilla...

Touko Apajalahti

Oletko Reijo siis sitä mieltä, että maailmanlaajuisesti käytännössä kaikki ilmastoa tutkivat ja tieteellistä metodia kunniottavat tahot ovat väärentäneet systemaattisesti tutkimustuloksensa vuosikymmenien ajan?

Ovatko esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen tai NASAn tutkijat pelkkiä huijareita?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olen Laurin kanssa täysin samaa mieltä. Soini on hauska veikko, mutta täysin hakoteillä mitä ilmastonmuutokseen tulee

(ja Laurikin pikkuhiljaa oppii, että luomu on maataloustiedettä ja biodynamiikka/antroposofia täyttä uskomusta).

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kyllä ne Lauri Gröhnin käppyrät alkavat selvästi purra. Ainakin minä olen huomannut että monet höpöttäjät ovat alkaneet asetella sanojaan varovammin. Ricu Järnefeldt tuolla ylempänä yhtenä esimerkkinä. Enää hän ei kielläkään ilmastonmuutosta, vaan pistää aikaisemmat puheensa poliittisen motiivin piikkiin. J.-P. Vasarallekin huomautin jo kerran hänenkin liukumisestaan entiseen kantaansa nähden.

Nyt Timo Soini. Ei hänkään enää kiellä ilmastonmuutosta. Hän alkaa liuuttaa mielipidettään ilmastonmuutoksen kieltämisestä puheiksi vilpillisestä päästökaupasta. Veikkaan, että pikkuhiljaa nekin jätetään unholaan perussuomalaisten propagandassa. Aivan samoin kuin unohdetaan Kreikalle ja Irlannille "annetut" miljardit, kun alkaa näyttää siltä, että nämä maat selviävät. Tässä lainaus Timo Soinin uusimmasta kirjoituksesta:

"Kehitysapumiljardit ovat säästölistani kärkipäässä. Palkintosijoilla EU-jäsenmaksujen, ja päästökaupan petosten kanssa."

Tossavainen tulee kuten aina vähän jälkijunassa. Ei ole saanut uutta komentoa vielä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...juu - ja pelkillä "säästöilläkös" (=leikkauksilla) se Soini luulee kaiken ratkaisevansa - "kaiki ment eikä piisantkaa"...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset