FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Osmo Rauhala höpsii hyvinvoinnista

  • Joini Tervo: Osmo Rauhala - tapaus
    Joini Tervo: Osmo Rauhala - tapaus

Valtio tarvitsee vientiä vain tuonnin mahdollistamiseksi.   Nobelisti  Paul Krugman

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen kaltainen maa ei pysty pitämään vaihtotaseen vajetta yllä kovinkaan pitkään. Elintarvikkeetkin ovat suurelta osin tuontitavaraa.

Kaikkien muiden EU-maiden viennit ovat kasvaneet v. 2008 lähtien yli 20 %, mutta Suomen vienti on edeleen miinuksella näitä arvoja kiintein hinnoin tarkasteltuna. V. 2008 tavaroiden ja palvelusten vienti oli 85,3 miljardia euroa ja v. 2017 lukema oli 82,8 miljardia euroa. Kehitys on siis negatiivinen ainoana maana koko Euroopassa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

On silti hämmästyttävää, että luomuviljelijä ja taiteilija Rauhala pitää vientiä niin tärkeänä, lisää ulkomaista roinaa ...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Energia on se varmasti tärkein tuontituote, jonka hankintaa täytyy paikata vientituloin n. 5 miljardin euron edestä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #4

Tuonti ja vienti tuoteluokittain (CPA 2008) 2017*
Tuonti Milj. € %
Kemian teollisuuden tuotteet 10 908 17,6
Sähkö- ja elektroniikkateoll. 8 795 14,2
Kulkuneuvot 7 291 11,8
Kaivostoiminnan ja tuotteet 7 127 11,5
Koneet ja laitteet 5 261 8,5
Muut 22 668 36,5
Koko tuonti 62 051 100

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #5

Polttonesteitä tuodaan n. 10 miljardin euron edestä ja niitä viedään n. 5 miljardin euron edestä. Lukeutunevat kemian teollisuuden tuotteiksi.

http://ec.europa.eu/economy_finance/ameco/user/ser...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Osmo Rauhala höpsiis myös nobelisteista. Heidän älykkyytensä on korkeakouluopiskelijoiden keskitasoa.

”Ruotsalaiset osasivat jo 1970-luvulla hyödyntää tiedepalkinnon omaksi edukseen. Volvon ympärille synnytettiin ilmiö, jonka mukaan sitä pidettiin älykkään ihmisen valintana. Näin Volvosta tuli fiksun, turvallisuutta arvostavan ihmisen auto. Nobelin kautta ruotsalaiset alettiin mieltää niin älykkäiksi, että heillä oli varaa kerran vuodessa määritellä, kuka maailmassa on fiksuin. Tällaisen mielikuvan he ovat pystyneet monistamaan kerta toisensa jälkeen moniin eri asioihin. Niinpä ruotsalaiset keräävät Hennes & Mauritzin halpavaatteilla tai Ikean kalusteilla paljon parempaa katetta kuin mitä me koskaan olemme saaneet selluloosasta.”

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Totuus? Luomu tuottaa damalta maa-alalta vähemmän.Lannoitteet ja myrkyt kalliita?

Osmo Rauhala:
”Luomutiloilla menee hyvin. Tuottavuus on ollut jo pitkään keskimäärin parempaa kuin tehoviljelmillä, mikä osaltaan on selvästi lisännyt yleistä kiinnostusta luomuun. Meidän tilamme on ollut vuosia mukana Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n luomuseurannassa. Ne osoittavat kiistattomasti, että tuottavuus on parempi kuin tehotiloilla.”

Laura Konttilan gradusta:
Työn tilastollisen osuuden perusteella tutkituilla viljalajeilla on satotasoeroja luonnonmukaisen- ja tavanomaisen viljelyn välillä. Erot ovat keskimäärin 42 % tavanomaisen tuotantotavan hyväksi. Tärkeimmät käytännön satotasojen erojen aiheuttajat ovat lannoitteet ja torjunta-aineet. Suurin osa tilastoiduista eroista selittyy näiden käytöllä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Koska Rauhala on virallisen taidemaailman edustaja, hän kertoo meille tietenkin virallisen totuuden. Eihän virallisen taidemaailman edustaja voi puhua muuta kuin virallista totuutta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Osmo Rauhala on myös kauppatieteen maisteri ja tilalla 750 lammasta.

Risto Koivula

Kyllä sitä luomua pitäisi hyödyntää ja luomurumpua lyödä, koska Suomessa talvi hävittää monet pahat tuholaiset kuten koloradokuoriaisen, toisin kuin esimerkiksi Baltiassa, jossa niitä ain tulee tuulten mukana myös Suomeen. Suomi on ollut maailman pohjoisin maatalousmaa, ja myös yksi vanhimmista viljelysalueista, 1000 vuotta vanhempi sellaisena kuin Ruotsi.

http://www.helsinki.fi/hum/ajankohtaista/2013/01/0...

" Siitepölytutkimusta ja arkeologiaa yhdistävä tutkimushanke "Kouvolan seutu muinaisuu- dessa, korpea vai kaskenkaatajia" on selvittänyt vuosina 2010-2012 nykyisen Kouvolan pohjoisosan esihistoriaa ja maankäyttöä jääkaudelta 1200-luvulle jKr. Hankkeen tuloksena on syntymässä uudenlainen näkemys suomalaisen maatalouden alkutaipaleesta.

Tutkimusalue sijaitsee Kouvolan pohjoisosassa,Jaalan Huhdasjärvellä.Alueen maatalous- asutuksen on aiemmin oletettu syntyneen vasta historiallisella ajalla, viimeistään 1500-lu- vulla. Arkeologiset löydöt kuitenkin osoittavat, että alueella on elänyt yhteisö, joka on yllä- pitänyt kalmistoa 600-luvulta 1100-luvulle jKr. Tutkimuksen ensimmäisenä tavoitteena oli selvittää, harjoittiko yhteisö maa- vai erätaloutta. Toisena kysymyksenä olivat maanviljelyn alkuvaiheet - onko Huhdasjärveltä löydettävissä yhtä vanhoja maanviljelyn tuloksia kuin läheltä, Repoveden kansallispuiston alueelta muutama vuosi sitten löydettiin.

Saadut tutkimustulokset muuttavat käsitystä maanviljelyn alkuvaiheista niin kivikauden kuin rautakauden osalta. Varhaisin metsänraivausvaihe ajoittuu kivikaudelle 5300 - 4000 eKr. Ensimmäisenä viljelykasvina oli tattari 5300 eKr., ja noin 4200 eKr. ilmestyvät ensim- mäiset merkit ohran viljelystä. Nämä viljelyn merkit ajoittuvat kivikaudelle, samaan aikaan saviastioiden valmistustaidon omaksumisen kanssa (varhaiskampakeramiikka).

Viljely alkoi 2000 vuotta oletettua aikaisemmin

Tulokset ovat merkittäviä. Ne osoittavat viljelyn alkaneen Suomessa yli 2000 vuotta oletet- tua aikaisemmin, suurin piirtein samaan aikaan kuin maanviljely levisi Keski-Eurooppaan. Aiemmin viljelytaidon on uskottu levinneen Suomeen Keski-Euroopasta käsin vasta 2900 eKr. alkaen ns. nuorakeraamisen kulttuurin välityksellä. Kouvolasta löydetty vanhin vilje- lylaji, tattari, on kulkeutunut Suomeen idästä Euraasian halki. Tattarilöytö ajoittuu samaan aikaan kuin Aasiasta lähtöisin oleva saviastioiden valmistustaito saavuttaa Suomen.

Nyt löydetyt viljelyn merkit eivät muuta Suomen kivikauden asukkaita maanviljelijöiksi. Kalastus ja metsästys olivat kivikaudella pääelinkeinoja.

Huhdasjärven alueen esihistorian intensiivisin maankäyttövaihe ajoittuu rautakaudelle. 600-luvulla jKr. rantalehdot raivattiin ohranviljelyä varten, ja 900-luvun alussa viljelyn painopiste siirtyi kuusimetsien kaskeamiseen ja rukiin viljelyyn. Oletetulla erämaa-alueella on siis varhaisempi maanviljelyshistoria kuin aiemmin on oletettu.

Tutkimusryhmä: FT Teija Alenius (paleoekologia), FT Antti Lahelma (arkeologia), FT Teemu Mökkönen (arkeologia), Helsingin yliopisto, arkeologian oppiaine.

Lisätietoja ja yhteydenotot: arkeologi Teemu Mökkönen, puh. 040 539 1202, teemu.mokkonen(at)helsinki.fi

Tästä on kyse:

Suomessa on viljelty tattaria jo 5300 eKr. ja ohraa 1000 vuotta myöhemmin. Tulokset osoittavat kivikautisen maanviljelyn olevan Suomessa noin 2000 vuotta vanhempaa kuin aikaisemmin on oletettu.

Tattari (Fagopyrun esculentum) on alkuperältään itäinen laji, jonka alkuperä on Himalajan suunnalla, Kiinassa tai Tiibetissä. Keski-Eurooppaan kasvi levisi yleisesti vasta 1200-luvulla tataarien valloitusten myötä. Tulokset siis osoittavat kivikautisen viljelytaidon saapuneen Suomeen eri suunnasta kuin Keski-Eurooppaan, jonne maanviljely levisi Lähi-idästä

Helsingin yliopiston arkeologian oppiaineen tutkimukset alkoivat vuonna 2010 ja päättyivät 2012. Tulokset on julkaistu kansainvälisessä vertaisarvioidussa julkaisusarjassa tammikuussa 2013 - Geoarchaeology: An International Journal 28 (2013).

Tutkimuksen rahoittivat Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Jaalan kotiseutusäätiö. "

Mahtava tutkimus! Tuhannet kiitokset sen tekijöille ja rahoittajille! "

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomessahan ei elä pirukaan ilman viljelyä ja sadon varastointia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Suomen tapauksessa tuo valtio (ts. valuutta-alue) on päivitettävä suhteessa Krugmanin teesiin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vallitseva mentaliteetti tuntuu olevan se, että kun me suomalaiset olemme liian kyvyttömiä tai laiskoja luomaan työllämme ne hyödykkeet, joita tarvitsemme tai haluamme, meidän on "huiputettava" muita maita ostamaan meiltä kalliilla jotain muuta ja sitten me voimme ostaa heiltä halvalla sen mitä haluamme. Nerokasta!! Toivotaan, etteivät ulkomailla koskaan keksi tuota samaa...

Suomen talouden pelastaja: ”Joku muu”?

(Tietysti on totta, että Suomessa ei esiinny kaikkia niitä luonnonvaroja, joita haluamme käyttää, kuten esimerkiksi öljyä, kahvia, kaakaota jne. Mutta sitä varten on olemassa esimerkiksi Afrikka, josta voimme (välikäsien kautta, tietysti) ryöstää nuo raaka-aineeet.)

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset