FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Ilmastonmuutos heikentää ruoan laatua

  • Kauppalehti
    Kauppalehti

Toisin kuin denialistit väittävät, ilmastonmuutos on haitallista etenkin viljoille ja rehuille, kuva. Proteiinin ja hivenaineiden määrät näyttävät laskevan. 

Denialisten harha perustunee siihen, että kasvihuoneissa tiettyjen kasvien kasvu kiihtyy kun hiilidioksidin määrää lisätään keinotekoisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Proteiinin ja hivenaineiden määrät näyttävät laskevan."

Ilmastonmuutosta tai ei, proteiinin ja hivenaineiden määrästä on huolehdittava!

”Leipä leveämmäksi 3/2017”
http://www.yara.fi/lannoitus/tyokalut-asiakastakuu...
”Seleenilannoitusta ei voi tehdä varastoon, vaan se on annettava vuosittain ja nurmirehuntuotannossa jokaiselle sadolle erikseen. Merkittävä osa seleenistä päätyy kasvijätteen kautta takaisin peltoon. Helsingin yliopiston kaksivuotisissa pelto- ja kasvihuonekokeissa selvitettiin eri viljelykasvien seleenin ottoa ja seleenin kiertoa peltoekosysteemissä. Sääolot vaikuttivat merkitsevästi rapsin ja vehnän seleeninottoon. Hyvänä, vähäsateisena ja lämpimänä keväänä viljelykasvit ottivat 30–50 prosenttia lannoiteseleenistä ja sitoivat sen erilaisiksi orgaanisiksi seleeniyhdisteiksi. Rapsin seleeninotto oli tehokkaampaa kuin vehnän. Kasvin ottamasta seleenistä 12–16 prosenttia siirtyi siemeniin ja poistui sadon mukana ruokaketjuun, ja suunnilleen saman verran palautui kasvijätteen mukana maahan. Juuriin seleeniä jäi 1–10 prosenttia. Seleeni (Se) Viljelykasvit eivät seleeniä tarvitse, mutta ihmisille ja eläimille sen riittävä saanti on välttämätöntä. Suomalaisen maaperän seleenipitoisuus on alhainen, ja siksi tarvitaan seleenilannoitusta.”

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ilmastonmuutoksen kieltäjien höpsöys kiteyy lauseeseen ”hiilidioksidi on kasvien ruokaa ja siksi lämpeneminen on hyväksi”.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Plants cannot live on CO2 alone; a complete plant metabolism depends on a number of elements. It is a simple task to increase water and fertilizer and protect against insects in an enclosed greenhouse but what about doing it in the open air, throughout the entire Earth? Just as increasing the amount of starch alone in a person's diet won't lead to a more robust and healthier person, for plants additional CO2 by itself cannot make up for deficiencies of other compounds and elements. https://www.skepticalscience.com/co2-plant-food.htm

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ostinpa tänään säkin lapin puikulaperunaa ja ei näytä ilmastonmuutos vielä heikentäneen laatua.

Mutta eihän sitä koskaan tiedä - edes Gröhnkään ?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hohhoijaa. Et tainnut ymmärtää blogia. Tuskin teetätit hivenaineanalyysiä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset