FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Helsingin visio ei ole visio

  • Maailman toimivin kaupunki  Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021
    Maailman toimivin kaupunki Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021

Suomalaisissa  strategiapapereissa esitetyt visiot ovat harvoin visioita. Ei myöskään Helsingin kaupunkistrategian  visio, kuva. Tavallisesti höpövisioissa sorrutaan jonkinlaiseen mittariin, kuten tässäkin tapauksessa. Että ollaan paras. Tuollainen ei anna mitään suuntaa tulevaisuudelle.

Toinen esimerkki surkeasta visiosta. 

Ongelman ydin on siinä, että valtio eivätkä kunnatkaan voi matkia yritysten prosesseja. Termit visio, strategia, tulosjohtaminen, kilpailukyky, tuottavuus, eivät yksinkertaisesti ole sovellettavissa julkishallintoon. Yritykset soveltaa ovat toistuvasti samantapaista tyhjää sanahelinää kuin tuo "visio". Suomalaiset konsultit jatkavat silti veronmaksajien lypsämistä tuollaisella höpö höpöllä. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kuinka monta sinulla näitä "visio ei ole visio" -blogauksia on ...?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Aina kun tuota konsulttihömppää ilmenee. Monta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pelkään pahoin, että jos aiot kirjoittaa aina, kun tuota konsulttihömppää ilmenee, et ehdi muuta tekemäänkään. Tuo "visio" oli kyllä lattaudessaan ja kliseisyydessään suorastaan omaa luokkaansa. Sen minä vielä ymmärrän, että joku konsultti moista kirjoittelee jos joku siitä maksaa. Sehän ei vaadi muuta kuin kunnollisen latteuskokoelman ja ammattietiikan puuttumisen. Sitä minä en ymmärrä, että joku moisesta maksaa. Ja eritysesti minä en ymmärrä sitä, että joku ilkeää julkaista moisen latteuskokoelman kaupungin nimissä ja siten tunnustaa moisen tuotoksen hyväksyneensa ja siitä maksaneensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset