FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Trump vs. Hitlerin päätöksenteko

Trump? Stalin oli suuri valehtelija ja Hitler teki päätökset yksin, molemmissa velloi viha ... 

"Hitler kuunteli sisäistä vakaumustaan. Hänen johtamistyyliinsä kuului, että hän teki kaikki suuret päätökset yksin. Hitler uskoi alituiseen olevansa oikeassa. Hän jopa vältteli muiden antamien neuvojen lukemista. " Yle Teema:Hitlerin synkkä karisma, osa 2/3 

"Moskovalaisnainen muistelee: Elimme maailmassa, jossa oli vain yhdet säännöt. Jokainen noudatti niitä sääntöjä, jotka korokkeella seisova valehtelija laati. Kaikki taputtivat hänelle, mutta tiesivät hänen valehtelevan. Myös hän tiesi, että tiesimme sen. Silti hän jatkoi valehteluaan ja otti tyytyväisenä vastaan suosionosoitukset." Yle Teema: Stalin, osa 3/3

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän heikki1k2auvinen kuva
Heikki K. Auvinen

Elokuva Hitlerin viimeisistä päivistä bunkkerissaan on mielenkiintoinen henkilökuvan maalaaminen yksilötasolla tiedotusvälinen luoman kuvakielen ulkopuolella.

Hitlerin Kaukopäässä käynnin aikana Suomessa 1942 talletettujen nauhojen puhetyyli elokuvassa puhetyyli kertoo Hitleristä ihmisenä enemmän kuin tuhannet arkistojen hyllymetrit.

Hitlerillä, Stalinilla, Putinilla ja Trumpilla sekä monilla muilla historian tai oman aikamme johtajilla oli menneisyys, jonka kanssa näiden ihmisten on ollut vaikea tulla toimeen.

Menneisyys pitää muuttaa vaihtoehtoisten faktojen, kaunistelevan omakuvan ja historian vääristelyn avulla, kuten on tapahtunut Venäjällä Moskovan Kremlin tultua maan valtakeskukseksi jo 1400-luvulla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Saksassa oli hallitus, mutta se ei kokoontunut vuoden 1938 jälkeen. Hitler halusi sanella ...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minkä verran Saksan kansalla oli tietämyksellisiä edellytyksiä pelätä diktatuuria verrattuna nykypäivän ihmisiin, kun 2. maailmansota ja sen hirmuteot ei ollut takanapäin, josta ottaa oppia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset