FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Jääkausi jää tulematta 2

 • Jääkausi jää tulematta 2

Ilmastotiede ei ole historiatiede, vaan kokeellinen tiede. Vähintään vuosittain venäläiset auringon tutkijat väittävät  että aurinko on generoimassa ns. pientä jääkautta. Valitettavasti ilmastotieteen empiria sanoo toista. Historia ei enää toistu, koska ihminen on muuttanut maapallon ilmastoa. Ilmasto ei enää seuraa auringon muutoksia niinkuin historiallisesti on tapahtunut, kuva.

 

MOT:n juosten kustu "jääkausihälytys" 8; venäläinen "ilmastontutkija"

28.5.2011 07:27 Lauri Gröhn 

 • n juosten kustu "jääkausihälytys" 8; venäläinen "ilmastontutkija"

Suuri valhe: ”Ilmaston kaikki muutokset, jotka ovat tapahtuneet viimeisten vuosituhanten ja satojen tuhansien vuosien aikana, ovat johtuneet vain maahan tulevan auringon säteilyenergian vaihtelusta”. (Abdussamatov, MOT

Tuo ei päde meneillään olevaan ilmastonmuutokseen. Ikäänkuin kasvihuoneilmiötä ei olisi olemassa"Kun maapallon lämpötila on ollut nousussa viime vuosikymmeninä, Auringon aktiivisuuden vaikutus on ollut hiukan viilentävä. Aurinko ja ilmasto ovat muuttuneet eri suuntiin viimeisen 35 vuoden ilmaston lämpenemisen aikana."(Kuva 1)

Tässä mennään jo farssin puolelle:

"Abdussamatov: Tämä auringon säteilyenergian 0,2 prosentin väheneminen johtaa syvään kylmenemiseen, pieneen jääkauteen noin vuonna 2052, plus miinus yksitoista vuotta."

Abdussamatov on vain auringontutkija, jolla ei ole käsitystä ilmastontutkimuksen kokonaisuudesta. Siis ilmastotutkimuksen harrastelija.

MOT:n juosten kustu "jääkausihälytys" 7; harrastelija vastaan ilmastontutkijat

MOT:n juosten kustu "jääkausihälytys" 9; esimerkki surkeasta journalismista

 

NÄIN ILMASTOSKEPTIKOT HUIJAAVAT:

 1.  tarkoitushakuinen vääristely
 2.  tieteellisen mittausdatan uuskäsittely1
 3.  tieteellisen mittausdatan uuskäsittely2
 4.  meret muka jäähtyvät?
 5.  Al Goren puheiden vääristelyt
 6.  napajään määrän vääristely
 7. - ellei kyseessä sitten ole typerys abcd
 8.  sää on kaoottinen, ilmasto ei
 9. Merenpinta jääkausien välisenä aIkana
 10.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ennen kuin voidaan edes jollain tapaa luotettavasti ennustaa suraavaa jääkautta, pitäisi tietää mistä se edellinen johtui. En ole vielä kuullut siitä riittävän faktapitoista selitystä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sitähän nuo fyysikotkin historian korrelaatioillaan aurinko/ilmasto juuri osoittavat. Mutta nyt ihmisen vaikutus ilmastoon ylittää auringon vaikutuksen ja pieni jääkausi jää tulematta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Sehän mikä meitä tässä yhdistää viime pienjöääkauteen (ei siis jääkausi) on auringon aktiivisuuden hiipuminen, El Nino kausi, korkea co2 taso ja metsien häviäminen. Tämän lisäksi jäätiköiden sulaminen häiritsee merivirtoja ja fön-tuulta. Onneksi pienijääkausi tarkoittaa vain ankaria talvi ja huonoa satovuotta eikä kilometrejä paksua jääkerrosta. Viime pienjääkauden (1450-1850|1920) tekosia olivat suuret kuolonvuodet 1690-luvulla, katovuodet 1780-luvulla ja nälkävuodet 1860-luvulla. Löytyihän tuolta tosin että nykyisen pienijääkausi ja sen seuraukset kuten suuret kuolinvuodet ja Thamesjoen jäätyminen olisi hylätty 1990- ja 2000- luvuilla koska ihmisen toiminta olisi lämmittänyt tasaisesti maapalloa jo 10 000 vuotta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Pientä jääkautta ei tule, koska se peittyy ihmisen aiheuttaman lämpenemiden alle. Katsopa kuvia, ilmasto ei seuraa enää aurinkoa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Huomasithan että luettelin muitakin pienenjääkauden syntyyn vaikuttaneita tekijöitä kuten korkea co2 taso ja El Nino -kausi. Ilmaston lämpeneminen taas on normaalia maan toimintaa varsinkin kun ilmasto oli nykyistä asteen lämpimämpi pronssikaudelta varhaiselle keskiajalle. Ilmaston jäähtymisen vuoksi Euroopanlehtikuusi ja tammi hävisivät Suomesta sekä Sahara kuivui savannista aavikoksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #5

Valitettavasti olet täysin pihalla.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #6

Saharan vehreys johtui maan lämpimänkauden ennätys monsuumeista. Jos sallit niin on totta ettei aurinko yksin sanele maan ilmastoa geologisen toiminnan ja merien lisäksi pitää ottaa myös huomioon maan akseli, maan hyrräliike, kiertoradan muotoa, etäisyys auringosta sekä kuun ja saturnuksen vaikutus.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #9

Kommentoin edellistä kommenttiasi pienestä jääkaudesta.

Jaska Pollari

Mitä eroa on ilmastolla ja säällä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sää on joka hetki vaihtuva ilmakehän paikallinen tila.

Ilmasto on jonkin alueen sää ja sen muutokset pitkän ajan kuluessa. Ilmasto on tilastollinen käsite, joka määritellään laskemalla erilaisia keskiarvoja ja hajontoja säähavainnoista. Wiki

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Lyhyesti sää (tapahtuma) on seuraus ilmastosta (olotila).

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #10

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset