FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Siilasmaa vs. Alahuhta vs. Ollila johtamisesta

  • Sarasvuo uusimmassa kirjassaan
    Sarasvuo uusimmassa kirjassaan
  • Kuva 2
    Kuva 2

Risto Siilasmaan kaksi kultaista sääntöä Slushissa:  

Pitää keskittyä tuotteisiin. Tuotteita pitää rakastaa. Johdon pitää syvällisesti ymmärtää tuotetta, ja sitä, miten ne palvelevat asiakkaita. Toinen asia on, että rakasta asiakkaitasi. Ymmärrä asiakkaiden tarpeet ja yritä minimoida kaikki muu, hän lisäsi. 

 

Matti Alahuhta kirjassaan Johtajuus:

- Intialaisen it-yrityksen HCL Technologiesin pitkäaikainen toimitusjohtaja Vineet Nayar sanoo kirjansa nimessä viisaasti: Employees First, Customers Second eli ensin henkilöstö, sitten asiakkaat. Jos henkilöstö ei voi hyvin, eivät asiakkaatkaan voi hyvin. Itse en osaa asettaa näitä kahta tärkeysjärjestykseen; ne ovat molemmat yritysjohtamisen ytimessä.

-Nykyään on jo täysin selvää, että edelläkävijyyden pitää liittyä kaikkeen, mitä yritys tekee. On rakennettava yhteys useiden alojen parhaisiin asiantuntijoihin, kuten globaaleissa yrityksissä vaikkapa johtaviin ekonomisteihin.

 

Jorma Ollila kirjassaan Mahdoton menestys:

Nyt jälkeenpäin on tietenkin helppo olla viisaampi kaikessa. Kukaan meistä, Anssi Vanjoki, Pertti Korhonen tai minä, ei ollut ohjelmistojen asiantuntija. Samoin oli Matti Alahuhdan ja Olli-Pekka Kallasvuon taustan suhteen. Meillä oli hyviä kysymyksiä, mutta vastataksemme niihin olimme riippuvaisia seuraavan organisaatiotason osaamisesta. Mitä ohjelmistojen maailmassa tapahtuu seuraavan 5-10 vuoden kuluessa? Miten Nokia voisi oikeasti muuttua ohjelmistoyhtiöksi? Ja jos voisi, mitä siitä seuraisi? Mitä pitäisi tehdä? Kaikki nämä kysymykset olivat esillä jo 2004–2007. Näihin kysymyksiin etsittiin kuumeisesti hyviä ja perusteltuja vastauksia.

 

Oma blogini kultaisesta säännöstä:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/182959-narsismin-huippu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lisää Alahuhtaa:

"Positiivisuus täytyy ymmärtää oikein. Positiivisuus ei tarkoita sitä, että täytyisi olla jalat irti maasta eikä sitä, ettei saisi myöntää tosiasioita. Päinvastoin, tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen ovat kaiken perusta. Positiivisuus on sitä, että ei lannistu tai turhaudu vaikeuksista. Positiivisuus on sitä, että pyrkii aina katsomaan, miten vaikeudet pystyisi kääntämään mahdollisuuksiksi."

"Ihmisten johtamisessa pitää ymmärtää, mikä on toiselle tärkeää. Siihen pystyy sitä paremmin, mitä paremmin oppii tuntemaan itsensä. Johdon koulutuksissa on sen vuoksi saatava parannettua itsetuntemusta. Sitä kautta esimies oppii, millainen esimies hän on ja millä keinoin hän pystyy motivoimaan ihmisiä ja varmistamaan sen, että saa nämä mukaan."

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Sitaatteja jokaisilta, mutta missä oli sinun esittelyt näille?

Lisää herkullisia asioita voi oppia lukemalla Muropaketin julkistamasta Meegon Tarina ja Meegon Jälkeen.

Noiden jälkeen ymmärsi vasta, että kuinka johto oikeasti tuhosi alaportaan pyrkimykset päästä ylöspäin ja koittivat torjua hyvätkin ideat pääsemästä läpi. Esimerkiksi Meltemista kukaan työntekijöistä ei tiennyt ennen kuin piti metsästää netistä tietoa ja vasta sieltä sai, kun sitä ennen johtajat eivät kertoneet yhtään mitään.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Johto on syyllinen, mutta sinäkään et taida tietää MIKSI? Lue mitä Ollila kirjoittaa...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Täytyy kai Ollilan kirjaa lukea ja pistää rahaa, vaikka en haluaisi. No, mennään ostoksen kautta lukemaan ja palataan sitten asiaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Näin täydellisesti ulkopuolinen ja mitään mistään ymmärtämätön pitää Nokian nousua ihmeenä ja tuhoutumista äärimmäisen suurena tyhmyytenä.

Jorma Ollila kaiketi nosti Nokia siksi, mikä se oli. Jorma Ollila myös tuhosi Nokian älyttömillä päätöksillään. Kummastakin vaiheesta on riittänyt tekstejä ylen määrin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sinäkäön et ymmärrä mistä kyse. Lue mitä Ollila kirjoittaa...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Jorma Ollila kirjassaan:

"Nokialla ei ollut omasta takaa sellaisia kokeneita ohjelmisto-osaajia, alan syviä tuntijoita, joita olisimme tarvinneet suurten kysymysten ratkaisemiseen. Sellaisia osaajia ei olisi todennäköisesti edes löytynyt Euroopasta. Jo vuodesta 2001 oli johdon piirissä puhuttu ohjelmisto-osaamisen vahvistamisesta. Ja toimeen oli myös tartuttu."

"Samaa yritettiin toistaa ohjelmistoalueella. Suuri joukko professoreita ja keskeisiä tutkijoita yliopistoista ja teknillisestä korkeakoulusta siirtyi Nokian palvelukseen tai vietti vuoden tai kaksi vierailevina asiantuntijoina joko Nokian Tutkimuskeskuksessa tai liiketoimintayksiköissä. Toisin kuin radioteknologiassa, tulokset olivat vaatimattomia, suorastaan hämmentävän kehnoja."

"Kun tilanne vuoden 2005 tienoilla havaittiin ja ymmärrettiin, pyrittiin vahvistamaan kokeneiden ohjelmisto-osaajien rekrytointia. Samalla vahvistettiin Tutkimuskeskuksen ja liiketoiminnan tuotekehityksen läsnäoloa Yhdysvalloissa, sekä Bostonissa että Kalifornian Piilaaksossa. Jälkikäteen arvioituna tulokset osoittautuivat niin ikään heikoiksi. Näiden keinojen avulla ei ollut mahdollista lyhyessä ajassa rakentaa vahvaa ohjelmisto-osaajajoukkoa."

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Applen vahvuus on Nokian heikkous, mutta ...

2.10.2010 17:29 Lauri Gröhn

KUVA 2

Jos unohdetaan Nokian organisatoriset ongelmat, Nokian teknologian heikkoudet ovat juuri ne, mitkä ovat Applen vahvuudet. Oheinen Hesarin kuukausiliitteen 10/10 kuva Nokian kännykkävalikoimasta 2007-2010 osoittaa tuon karmealla tavalla. Kuva kertoo myös mihin Nokia tuhlaa vuosittain 6 miljardin t&k-rahansa...

Viime vuonna Nokian valikoimassa oli yli 50 kännykkämallia. Apple vastaavassa kuvassa olisi jokaista vuotta kohden 1 kännykkä eikä siinä kaikki. Vanhoihin iPhone 3 -malleihin on voinut ladata tämän vuoden mallin softan, siltä osin kuin hw on sallinut.

Eikä tuossa kaikki. Applen jokaisen laitteen softa sopii hw rahoituksin muihin laitteisiin ja kaikilla on sama kehitysympäristö !!!

Mutta ...

Android kehitysympäristö ja platformi ajavat tulevaisuudessa avoimuutensa vuoksi iphonen ohi. Lisäksi Adroid-platformissa on useita merkittäviä ominaisuuksia, jotka iPhonen platformilta puuttuu. Edellytyksenä tietysti, että Android-sovellusta markkinapaikka on Applen veroinen.

Käyttöjärjestelmä sellaisenaan ei ole ratkaiseva tekijä. IPhonen ydin Unix-pohjainen, Androidilla on Linux-ydin.

Ne jotka asiasta jotain ymmärtävät, että Android on kehittäjille tulevaisuuden valinta, mutta iPhoneakaan ei kannata unohtaa. Nokia tuskin saada organisaatiohässäkässään kehitysympäristöään riittävään kuntoon lähivuosina.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Paananen ja Ollila höpsivät
&
17.10.2013 07:34 Lauri Gröhn

Ote:

Pankkimies Jorma Ollila ei myöskään ole koskaan tajunnut syytä Nokian romahtamiseen. Vähän hän on jyvällä (kuva), mutta varsinainen ymmärrys puuttuu. Nokia on huippu tuotannossa ja logiikassa, mutta softassa keskinkertainen ja huonot työkalut, kaikille yhteinen ohjelmistonkehityksen platformi puuttui. Apple teki Maceja ja osasi softametkut ja käyttöliittymät ja hallitsi työkalut. Samsung otti Applen ideat ja Googlen työkalut.

PS Tosin tämäkin kertoo paljon: "Vanjoen näytöt eivät valintaan riittäneet. Ollila muistuttaa Vanjoen johtaneen Nokiassa juuri sitä yksikköä, jonka olisi pitänyt kehittää vastaus iPhonelle. - Hän oli vastannut uudesta MeeGo-projektista, johon oli palkattu lähes 2 000 ihmistä. Kuitenkin Google toteutti Android-ohjelmistonsa 400 - 500 työntekijällä." IL

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lopullisen kuoliniskun Nokialle aontoi tämä henkilö:

Tero Ojanperä on ollut Nokian palveluksessa vuodesta 1990 alkaen.

Väitös: Overview of multiuser detection/interference cancellation for DS-CDMA

2003-2004 nokian tutkimuskeskuksen johtaja (Juhani kuusen 2004- jälkeen), 2005 strateiajohtaja 2006- chief technology officer

Nokia's Ovi wunderkind is off ... to Nokia-backed Vision+

Ojanperä brings unbeatable track record - of disasters,

http://www.theregister.co.uk/2011/08/31/farewell_t...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kar u a on!

Tiivistäen - suomalainen kulttuuri ei todellakaan pysty tuottamaan lainkaan Steve Jobs tyyppistä ajattelua ja käyttäytymista -

kaikki Steve Jobs potentiaali on tuomittu looserikastiin jo syntymästään vuoden 2015 Suomessa. Miksi - siksi että Suomi on pahasti pihalla oman identiteettinsä kanssa ja suomalainen

Se pakkopaita on revittävä päältämme ja JUURI SE VAATII NYT STEVE JOBS AJATTELUA ja toteutusta

se ei tapahdu silkki hanskat käsissä lässyttämäl.l ä vaan tekojen ja esimerkin kau tta jokaisen arjessa joka uskaltaa haastaa itseään omalla tavallaan. sitten meitä on enemmän haastamaan systeemiä. systeemi on poliisi joka panee vastaan. Siihenkin on oltava valmis.

sitten tarvitaan todellakin sitä johtajuutta - uudenlaista!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2050...

***

On muuten analogia suoraan ajattelu u si, Lauri!

Käyttäjän juhamakkonen kuva
Juha Makkonen

Äläs nyt hätäile, Anttosen sekä Nesteen viime aikojen tekemiset ovat aika lupaavia esimerkkejä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset