FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Pekka Himasen limbot

Video Pekka ää ää Himasesta kaikille tuon tyhjänpuhujan ihailijoille:
http://www.andreavascellari.com/?p=3192

Tässä joitakin lainauksia blogeistani:

Tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana Katainen tilasi Pekka Himaselta 50000 euron hintaan monisteen VÄLITTÄVÄ JA KANNUSTAVA SUOMI. Siinä todetaan mm, "Suomen innovatiivisuuden pohja on viime kädessä sen yliopistojärjestelmä, jossa Linus Torvaldsin tapaisilla innovaattoreilla on ollut mahdollisuus leikitellä uusilla ideoilla."

Pekka Himanen on taitava pudottelemaan nimiä, jolla luo itselleen uskottavuutta. Uudessa sarjassa mukana on myös place droping. Moni on mennyt Himasen retkuun. Viimeksi valtioneuvosto.

Eivät tulevaisuusvalikunnan touhuilut tuohon jääneet. Tuo Pekka Himanen onnistui myymään monisteensa sille hyvään hintaan.

Myös Tekes meni Himasen lankaan. Nykyisin Tekes käyttää runsaasti noita ns. tulevaisuudentutkijoita hyväkseen. Tulevaisuuden tutkimus on älyllistä prostituutiota, edelleenkin. Tämän toimittanut tulevaisuudentutkija on kunnostautunut myös roskatiedon jakelussa tulevaisuusvaliokunnalle tulevaisuusvaliokunnalle.

”Aikaisemmin historiassa eliitti oli se, jonka ei tarvinnut juosta paikasta toiseen ja työskennellä koko ajan; nykyisin eliitin muodostavat taas ne, jotka ovat jatkuvasti liikkeessä hoitaen kiireisiä asioita kännykällä ja yrittäen koko ajan selvitä jostakin deadlinesta.” (Pekka Himanen, Hakkerietiikka, 2001) Nyyh...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

ROOSTER (nimimerkki)

Onko esimerkiksi yksi hyvä ajatus riittävä ihmisen elämäntyöksi jos se on riittävän laadukas ja vaikuttava?
Entä tekeekö yksi hyvä ajatus kaiken muun mietiskelyn tyhjän arvoiseksi?

Onko lohi liian kallis ja harvinainen saalis, jotta sitä edes kannattaisi pyytää? Mikä on oikea hinta ajattelulle?

Peemaa (nimimerkki)

Moni osaa arvostella, harva osaa itse tehdä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

#3 Antakaako Himasen filosofin koulutus ja väikkäri uskonnon filosofiasta hänen pätevyyden yhteiskunnaliseen tutkimukseen?

Tai se, että hän on aikoinaan Suomen nuorin väittelijä, jota si missään yhteydessä unohdeta mainita.

Seppo Hildén

Lauri,

blogistasi saa sen kuvan, että sulla on jotain Pekka Himasta vastaan...
onko se henkilökohtaista, kun sorrut oikein nimittelemään (ää ää Himanen) vai mistä tuollainen henkilökohtainen ja lapsellinen asenne?

Kunhan kysyin...

Tuo ää ää on jäänyty jokaisen Himasta kuunnelleen mieleen. Kuuluu myöa tuossa videossa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Olen kritisoinut Himasta jo silloin kun hän kiersi maata tietoyhteiskunnan markkinamiehenä. Ovat häntä muutkin kritisoineet:

Himanen kumminaan Manuel Castells ovat metelöineet mm. Sitran rahoittamana suomalaisella tasa-arvolla, vaikka sen lasku alkoi Patomäen uuden uusliberalismi-kirjan mukaan jo 80-luvun lopussa.

Mielenkiintoista on myös, että Patomäen mukaan mitään ”Suomen mallia” ei ole olemassakaan. Suomi seurasi Ruotsia ja Suomi on jo pitkään ollut menossa pois ”Suomen mallista”. Mutta kun mantrat ovat niin kivoja.

Ja kuten avauksesta voi lukea, kritisoin varsinaisesti niitä, jotka ovat menneet Himasen halpaan. Ei hänellä ole ollut mitään annettavaa noissa raporteissa.

kapa. (nimimerkki)

Kyse on jokseenkin samanlaisesta ilmiöstä kuin juppi-Sam Inkinen 90-luvun vaihteessa.

Hessu (nimimerkki)

Täysin samoilla linjoilla Laurin kanssa. Himanen on turhake, joka sai kasteen Esa Saariselta.
Himanen taitaa olla niitä poikia, jotka pääsivät elämän makuun (nainen) vasta parikymppisenä. Sen verran kypsymättömiä ajatuksia hänen suustaan pääsee.

Himanen olisi ollut hyvä poliitikko, hän puhua pölpöttää, mutta asian tynkää ei tahdo löytyä. Hän asettelee puheeseensa sopivasti kuulijaa miellyttävää asiaa, jotta saa hyväksynnän.
Esa Saarisen siunaus on tehnyt hänestä kaikkivoivan, joten potkuhousupoliitikko olettaa, että Pekka tietäisi ihan oikeasti jotain. Tällä tavoin Pekka kasvattaa tiliään pelkällä paskan puhumisella.

Tutustuin hänen utopiaansa (valtioneuvostolle tehtyyn). Hirvittävää sontaa. Lukekaa ja kavahtakaa, millaisesta soopasta poliitikot maksavat. Kaiken lisäksi poliitikot ottavat sen potaskan huomioon tulevaisuutta suunnitellessaan.
Pekka maalaa taivaanrantoja ja kulkee jalat kohti taivasta. Hänelle ei riitä, että jalat olisivat pelkästään irti maasta.

Allu A (nimimerkki)

Himasta epäilen, että vintin matot on kurtussa.

Andrea Vascellari (nimimerkki)

Thanks for sharing!
Andrea

Pekka Manner

Himanen on kuin Sarasvuo, paitti että Himasella on akat. tutkinto ja hän kusettaa yhteiskunnan rahoja, kun Sarasvuo kusetti yrityksiä ja yksityisiä.

LG: Onko Himasella siis "akka"? ;-)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Onneksi byrokraatit ovat itsekin istuneet astialle tuottaen raportin

Yhdessä ja erikseen - Maailma ja Suomi 2010-luvulla. Toimintaympäristökuvaus ministeriöiden tulevaisuuskatsausten taustaksi

http://www.vnk.fi/julkaisukansio/2009/j33-yhdessa-...

Jokaisesta ministeriöstä on kaksi jäsentä.

Entinen professori (nimimerkki)

"Voi poikani, kunpa tietäisit kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan" totesi Axel Oxelstrierna aikanaan.

Nykyään pojat tietävät, jos osaavat käyttää googlea...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset