FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Tulevaisuusvaliokunnassa tyhmyys tiivistyy

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta on kautta aikojen osoittanut arvostelukyvyttömyyttä raporteissaan. Kenen syy, valiokunnan jäsenten vai "asiantuntijoiden"? Syy on niiden, jotka valitsevat asiantuntijat. Jyrki Katainen oli pitkään puheenjohtaja. Tässä esimerkkejä flopeista:

Tulevaisuusvaliokunta kouluttaisi kissoja koiran tapaan

Professorit syöttivät roskaa eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle

Tulevaisuutta ei voi tutkia

Tulevaisuusvaliokunta peruutuspeilailee

Tulevaisuusvaliokunnan nykyjäsenet

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Taidat tuntea, Lauri, valiokunnan kokoonpanon.

Sen tehtävä, missio, on sen jäseniä kovasti imponoiva, mutta sen ulkopuolinen reviisio tuottaa toistuvasti saman tuloksen.

Sinä esität siitä tuloksesta yhden version. Muut versiota ovat yhtä "krisitiina-insituuttisia", sääli.

Jos joku niin tulevaisuus saisi olla laadukkaan tarkastelun kohteena.

Myös eduskunnassa, ei pelkästään yhden "jokapaikanviisaan" liian paljon kysytyssä ja hyödynnetyssä pääkopassa (jätän nimen kirjoittamatta, mutta ei ole eduskunnan jäsen).

Nämä jutut, joiden kanssa globaalisti nyt ollaan askaroimassa, eivät taida thinktankeissa ratketa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tulevaisuusvalikunta antaa edustajille mahdollisuuden pöyhistellä, kuinka meillä ollaan noin fiksuja, muka. Pahimmat mokat sattuivat Kataisen ollessa tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana. Pekka Himanen taisi myydä mantramonisteensa puoleen kymmeneen muuhunkin valtion laitokseen.Tässä Jyrki Kataisen esipuhe tuohon 50000 euroa maksaneeseen tekeleeseen:

"Tulevaisuusvaliokunta aloitti lokakuussa 2003 työn tietoyhteiskunnan tulevaisuuden syvien haasteiden kartoittamiseksi. Valiokuntaa yhdisti havainto, että suomalainen tietoyhteiskuntakehitys on kriittisessä vaiheessa, jossa tarvitaan uudenlaisia rohkeita toimia."
---
"Valiokunnan delegaatiolla oli syksyllä 2003 mahdollisuus tehdä opintomatka Kaliforniaan, Berkeleyn yliopistoon. Seminaari professori Manuel Castellsin ja hänen laitoksensa tutkijoiden kanssa oli avartava ja mieleenpainuva."
---
"Tulevaisuusvaliokunta vie suomalaisen tietoyhteiskuntamallin arvioitavaksi kansainväliselle foorumille heinäkuussa 2004 osana Kansainvälisen hallintotieteen instituutin IIAS:n 26. kansainvälistä konferenssia 14.–18.7.2004."

Tietenkään ei toimeen tartuttu, kun ei ollut mihin tarttua. Matkailu on toki "avartavaa ja mieleenpainuvaa". Ja oikein vientiäkin löytyi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset