FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Mikä ihmeen hyvä osaamispotentiaalimme ?

Pekkarinen on pettynyt viime viikolla julkaistuun innovaatiojärjestelmä arviointiraporttiin.

Pekkarinen: "Olisin toivonut enemmän analyysiä siitä, miten hyvä osaamispotentiaalimme saataisiin nopeasti muuttuumaan uusiksi tuotteiksi ja yrityksiksi." (KL 2.11)

Mikä ihmeen hyvä osaamispotentiaali ? Suomen koulut ovat pänttäämiskouluja ja korkeakoulut ovat pänttäämiskouluja, mikä näkyy koulutusten tulosten korreloinnista. Ei sillä taustalla pitkälle potkita kun vielä muistetaan, että suomi on pieni maan. Jos Suomessa on yksi fiksu, löytyy USA:sta 50 fiksua. Sitten on vielä nuo tasapäistävät ja sisäänlämmittävät hyvä-veli-verkostot, jossa nuoleskelu ja selkääntaputtelu ovat kaiken A ja O.

Ja joillakin aloilla on muitakin ongelmia. Nokia on syönyt siemenperunat vuosikymmeniksi joistakin korkeakoulujen laitoksista.

Sitten vielä tuoTekes, joka on ollut sivuraiteella kohta jo kaksi vuosikymmentä, viimeinen pyhä lehmä. Varsinkin Tekesin hallitus on kokoonpanossaan täysin kyvytön mihinkään näkymykselliseen touhuun.Ja ovathan tässä vielä ongelmana epäpätevät teknologiavirkamiehet. Fraasit lentävät, mutta ajatus puuttuu:
Tekesin pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaaran yrityskokemus rajoittuu konsulttina toimimiseen Ruotsissa 70-luvulla.Tekesin hallituksen puheenjohtajan ja TEM:in innovaatiosta vastaa johtaja Petri Peltosen yrityskokemus rajoittuu vuosiin 1987-1989, jolloin hän toimituotekehitysinsinöörinä Hollming Oy:ssä.Tekesin hallituksen varapuheenjohtaja Peltosen edeltäjä TEM:ssä Timo Kekkonen työskenteli parin vuoden ajan Rauma Repolalla runsaat 15 vuotta sitten. Nykyisin Kekkonen toimii EK:n innovaatiojohtajana.TEM:n Kanslianpäällikkö Virtanen on ikuisbyrokraatti ja ministeri Pekkarinen on poliittinen broileri. Opetusministerit ovat lähinnä olleet suuri vitsi, alkaen tuosta Olli-Pekka Heinosesta, joka on mokannut miltei kaiken mihin on tarttunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

AYE-AYE!
Tarvitsemme Älynwapautusrintaman!

Sen kaadereiden tehtäväksi sälyttyy henkisen vallan-
kumouksen johtaminen niin että nykyinen virkamies-
ja politikkaälli kävellään ylitse.
Sitä paitsi politikat on asetettava pannaan ja heille
on laadittava erityinen munauksenestostrategia.

Muutenhan piiloon väistynyt osaamispotentiaalimme
näivettyy lopullisesti.

Harmaasusi™

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Innovaatiojärjestelmän arvionnin näkemysten toteuttamisen voi aloittaa vaihtamalla teknologiavirkamiehet pätevimpiin ja jakamalla Tekesin hallituksen kahteen osaan: virkamiehiin A, jotka käsittelevät rutiiniasioita, kuten päätökset suurimmista hankkeista ja näkemykselliseen joukkon B, jotka edes tietäisi, mitä visiot, strategiat jne. ovat.

Yhdessä Tekesin järjestämässä tilaisuudessa Dipolissa kysyin Tekesin virkamieheltä, että mitä jäi valittujen Suomen PAINOPISTELUALEIDEN ulkopuolelle. Virkamies ei osannut vastata tuohon ...

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

№ 2.

Et taida olla oikein suosittu siellä missä saa kysyä?
Eräs temppu parantaa himmentymään päässyyttä
sukséeta on kirjoittaa kysymys ja vastaus ennak-
koon kysymykseen vastaavan taskuun.

Harmaasusi™

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Joo. Joskus ovat haukkuneet "maksetuksi kyselijäksi" !

Kerran taas kun kysymykseni eivät olleet sitä nuoleskelua, mitä Tekesin tilaisuuksissa yleensä näkee ja kuuluu, väliajan jälkeen etupenkille tuli joku tuntematon ihminen, joka sain aina tehdä yhden ja sen ainoan kysymyksen. Voit että sylki pärskyi...

Eagles fly singly (nimimerkki)

"vaihtamalla teknologiavirkamiehet pätevimpiin" - ja lehmät lentää. Siellä ovat nyt jo pätevimmät/sopivimmat, jonkun/joidenkin mielestä. Jos tarpeeksi rapsutetaan, siellä on ainakin kolmen suuren Ainoan Oikean Totuuden parhaat edustajat. Joten ihan noin helpolla ei taida TEKESin eikä SITRAnkaan tilanne olla korjattavissa? TE-keskuksista nyt puhumattakaan.

Helppoa korjaustapaa ei ole, koska pohjalla on puoluepoliittisen järjestelmämme koko maahan, sen kaikkiin instituutioihin aiheuttama rakenteellinen syöpä. Se ei poistu muulla kuin radikaalilla leikkauksella. Tavalla tai toisella valitsemiemme edustajien itsenäisyys ja riippumattomuus on saatava pois puolueitten ohjailuvallasta.

http://kirkkovene.blogit.kauppalehti.fi/2009/09/09...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset