FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Julkiset hankkinnat ja Tekes

  • Julkiset hankkinnat ja Tekes

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini ei ymmärrä mistä kirjoittaa. Prototyypit julkisissa hankinnoissa amatöörien ostoksina on katastrofaalisen huono ajatus: 


"Pistetään julkiset hankinnat palvelemaan suomalaisia yrityksiä. Ohjataan 10 prosenttia julkisista hankinnoista innovatiivisiin yrityksiin määrittelemällä tarjouspyynnöt niin, että ne tukevat innovatiivisuutta. Tämä tarkoittaisi 3,5 miljardin euron hankintoja innovatiivisilta yrityksiltä. Oulu on pistänyt vielä paremmaksi, siellä kaupungin tavoitteena on käyttää 20 prosenttia hankinnoista innovatiivisiin hankintoihin vuonna 2016."

http://www.tekes.fi/nyt/blogit-2015/pekka-soini-ylos-ja-eteenpain/

 

Lisäksi tuollainen määrittely vääristää kilpailua! Lieneekö edes laillista?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Yritystuista on myös selvästi haittaa. Yritystuet harhauttavat yrityksen huomion liiketoiminnasta tukiprosessointiin. Yritys joutuu valitsemaan kohdentaako se voimansa tukien hakemiseen vai innovatiiviseen liiketoimintaan. Osa yrityksistä valitsee sosiaalipummin roolin, koska se kannattaa sille."
"Tukibyrokratialla on omat etunsa valvottavanaan. Se ei ole kiinnostunut tukipolitiikan toimivuudesta ja tehokkuudesta kansakunnan kannalta, vaan siitä, miten oma virasto tukiviidakossa asemoituu. Byrokratialla on vahva intressi valvoa omaa etuaan.
Tarvitaan nykyistä oleellisesti syvällisempää tutkimusta ja poliittista arviointia tukijärjestelmästä. Ikävä kyllä sellaista ei ole näköpiirissä, kun edes alan osaajia ei ole. Ja vähänkin tietävillä on strateginen intressi vaieta."
Matti Wiberg/TS

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tekeskin sortui toimintansa alkuvaiheessa hankkimaan prototyypin projektihallinnan järjestelmäksi. Nokian MPS10 oli tarkoitettu muuhun käyttöön, kahdennus puuttui, tietokantaohjelmisto kesken, projektihallintaohjelmisto väsättiin. Pääjohtaja Kuusi tilasi väkisin vastoin neuvoja, kun oli alustavasti sopinut asiasta Nokian Timo Kosken kanssa. Katastrofi, joka haittasi tekesiläisten työtä monta vuotta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ja keskustan nykyinen puheenjohtaja Sipiläkin sekoilee. Hän on ehdottanut, että Nokiasta irtisanotut pitäisi laittaa atk-systeemejä kehittämään.

Tyypillinen harha. Systeemien tekeminen vaatii täysin erilaista osaamista kun Nokia sulautetut järjestelmätuotteet. Ei Nokialaisista ole moiseen. Muistettakoon vielä Nokia surkeimmista surkein OVI!

Lauri Gröhn
22.8.2012 13:24

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset