FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Ilmastonmuutos voi pilata Suomen säät

  • Ilmastonmuutos voi pilata Suomen säät

Monet kuvittelevat, että ilmastomuutos on Suomen kananalta hyvä asia. Valitettavasti ilmastonmuutos voi muuttaa ilmastosysteemejä, joten voi käydä esimerkiksi niin, että Suomen kesistä tulee keskimäärin viileitä ja sateisia ja talvista lämpimiä ja sateisia. Pitäisi tehdä skenaarioita myös tuollaisesta, eikä vain lähteä selvittämään ilmastonmuutoksen myönteisiä vaikutuksia Suomelle, kuten täsä tehdään: 

https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/vaikutukset/-/artikkeli/328b53...

Ilmastomallit eivät pysty ennustamaan  emergenttejä ilmiötä, siis systeemien muutoksia. Niitä ei ole edes tarkoitettu sellaisen. Siksi missäpäin maailmaa tahansa keskimääräiset säät voivat ajanmittaan joko parantua tai huonontua. Se tiedetään, että maapallo sitoo yhä enemmän lämpöenergiaa ja sen vuoksi vesien haihtuminen lisääntyy ja sen vuoksi taas sateet.

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55798-ilmatieteen-laitos-sekoilee-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

The global warming 'pause' is more politics than science

Posted on 8 April 2015 by dana1981
The so-called 'pause' in the rate of global warming is false and distracting. It is a politically engineered excuse to avoid taking action on climate change.

Over the past 17 years, the Earth has warmed rapidly, accumulating energy at a rate equivalent to more than four atomic bomb detonations per second. That's over 2 billion atomic bombs worth of heat built up on our planet since 1998.

As discussed in a new book by one of us (Dana Nuccitelli) Climatology versus Pseudoscience, research has shown that much of the heat buildup during that time was deposited in the deep layers of the Earth's oceans, temporarily keeping it from the surface.

A new article co-authored by the other of us (Michael Mann), shows that natural ocean oscillations have recently acted to temporarily slow the warming of the Earth's surface temperatures, in combination with a relatively quiet sun, and active volcanoes. SS

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset