FAKTANTARKASTUS 1 Ei tullut tietoyhteiskuntaa. Tuli markkinointihöpöinen tietoistettu yhteiskunta.

Katainen höpsii Start-up yrityksistä

Kataisella on uskomattoman hapero käsitys teknologia kehittämisestä ja start-up yrityksistä: "Israelin vahva tekno-osaajien joukko perustuu pitkälti armeijaan, jossa kasvaa tietoliikenteen, valvontajärjestelmien ja teknologian asiantuntijoita. Suomella ei tällaista taustaa ole, mutta Katainen korostaa, että monista Suomen yliopistoista on tullut innovaatiokeskuksia, jotka ovat läheisessä yhteydessä yrityksiin." (Talouselämä)

Tuollainen rinnastus on täydellistä roskaa. Ei Israelin armeija ole 3-vuotinen ammattikoulu, vaan siellä syntyvät teknologiaan keskittyvät työryhmät/kaveripiirit ovat Start-up yritysten siemen: http://www.amazon.com/Start-up-Nation-Israels-Economic-Miracle/dp/044654...

Ollessaan valtionvarainministeri Katainen lintsasi kaikki tiede- ja teknologianeuvoston kokoukset, jokin sekin vähäinen oppi jäi saamatta.

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2014/02/17/katainen-pitaa-israelia...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Siellä Israelissa taitaa myös armeija olla valmis ostaja monille synnyttämilleen yrityksille. Kehitellään droneja ja ohjausyksiköitä, joita armeija tarvitsee, muttei kykene rahoillaan kehittämään. Kun on yksi ostaja valmiina, niin on pullat hyvin uunissa, ja se kun vielä toimii PRnä maailmalle niin on markkinasiivu syvällä takataskussa. Tuskin ne tosiaan siellä armeijassa oppii muuta kuin myymään tuotteitaan sinne takaisin. Siitä on sitten hyvä ponnistaa siviilisovelluksien pariin.

Suomen armeija ei ole kiinnostunut kasvattamaan yrityselämää hankkimalla elektroniikkaa kotimaasta, vaan ostaa kanssa Israelista mm. lennokkinsa. Tämäkin taitaa tulla yllätyksenä poliitikoille; jollei osteta kotimaasta, ei sitä täällä tuotetakaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei nuo ole Kataisen käsityksiä vaan toimittaja Luke Bakerin lehtijuttua. Toimittaja ensin selostaa ja taustoittaa Israelin viimeaikaista menestystä teknologia-alalla. Tämän jälkeen hän kysyy Kataiselta ja avustajalta, että pyrittekö samankaltaiseen. Tähän Katainen ja avustaja nyökkäävät hyväksyvästi: ”Joo, hyvin samanlaiseen.” Israel olisi tuskin tullut Kataiselle spontaanisti mieleen. Jutussa myös väitetään, että Suomessa on vähennetty esimerkiksi juristien koulutusta ja keskitytty uuden teknologian koulutuksiin.

Alkuperäinen haastattelu:

”Israel's success over the past two decades has in large part been built on connecting venture capital with sharp young people emerging from specialist military units with skills in telecommunications, surveillance and technology.

The country has broken new ground in Internet security, wireless communications and chip design, attracting investment from global leaders such as Intel. It has more companies listed on Nasdaq - 60 at last count - than any other country outside the United States apart from China.

Asked if Finland is looking to achieve something similar, both Katainen and his chief adviser nod in unison: "Yes, it's a lot like Israel," says the prime minister.”

Finland does not have the same military talent pool for its entrepreneurship. But it has reformed its universities in recent years, moving away from educating for professions such as law and focusing on training in new technology .”

'Green and clean' tech Finland looks to Israel for inspiration
BY LUKE BAKER
BRUSSELS Mon Feb 17, 2014 4:23pm GMT

http://uk.reuters.com/article/2014/02/17/uk-green-...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Siteerasin Kataisen käsityksiä ja sillä siisti.

Lisää Katsisen hömppää:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23374-katais...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvä huomio. Toki onhan noita Kataisen lausuntoja jo pitkään pidetty avustajakaartin juttuina. Oma kapasiteetti ei riitä itsenäiseen ilmaisuun.

Israel kehittelee aika pitkälle USAn avittamana. Rahitusta tulee sekä jenkkien aseteollisuudelta, että tietysti maan puolustusbudjetista. Eivätkä summat ole pieniä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Roskaa. Kstso linkki alempana.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #7

En käyttäisi noin voimakasta termiä. Ensinnäkin lista on NASDAQ eli teknologiateollisuus. Linkkasin muutaman yrityksen ja heti löytyi yrityksen kehittelevän suojamuureja verkkoihin puolustusvoimille. (Israel defenses).

Toinen myi ohjelmistoja lentokoneteollisuudelle sis Israelin. No tiedustelulennokit ovat maailmalla tunnettuja.

Että silleen. Turha kuvitella, etteikö näistä listautuneista yrityksistä olisi jossain määrin tekemisissä myös puolustusteollisuuden kanssa alihankkijoina.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #8

Tämä on roskaa:
"Israel kehittelee aika pitkälle USAn avittamana. Rahitusta tulee sekä jenkkien aseteollisuudelta, että tietysti maan puolustusbudjetista. Eivätkä summat ole pieniä."

Tässä listassa vain 5% on defence.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Itse asiassa Israelin armeijan tietyllä alalla on kiinostava menneisyys liittyen Tampellaan.. yllättäen täältä lähtöisin aika paljon Israelin aseteknologian alku.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

On täydellinen harhaluulo, että Israelin start-up huima menestys perustuisi aseteollisuuden tuotteille:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Israeli_compa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset